تندخوانی, توسعه فردی, روش مطالعه و یادگیری, کنکور و امتحانات, مقالات

تغذیه مغز؛ چی بخوریم تا بهتر یاد بگیریم؟

بدون شک یکی از مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر حافظه و یادگیری، تغذیه است.

تغذیه ما به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم بر عملکرد حافظه ما در یادگیری اثرگذار است.

به‌صورت مستقیم می‌تواند برای مغز شما مضر باشد و اثر منفی بگذارد و مغزتان را دچار اختلال کند.

و به‌صورت غیرمستقیم بر خواب شما، سیستم گوارش شما و سطح تمرکز شما اثر بگذارد.

متأسفانه، در دنیای امروز تغذیه به شکل نامناسب و غلطی رایج شده است، بسیار از وعده‌های غذایی را با مواد غذایی مضر یا فست‌فودها پر کرده‌ایم، روغن مصرفی ما بدترین کیفیت ممکن را دارد و جز آسیبی چیزی به بدن ما نمی‌رسد.

اما اگر به مغز و حافظه خود برای ادامه روند نیاز داریم، لازم است تا تغییراتی در سبک تغذیه‌مان ایجاد کنیم.

در این مقاله قصد داریم تا مواد خوراکی مفید برای حافظه را بررسی کنیم تا یادگیری مؤثری داشته باشیم.

ویتامین b12

سلول‌های عصبی هم مانند انسان طول عمر خاصی دارند؛ اما ما انسان‌ها با مصرف سیگار از عمر خود می‌کاهیم.

ویتامین ب12 دقیقاً به شیوه معکوس عمل می‌کند؛ یعنی باعث افزایش طول عمر سلول‌های مغزی می‌شود.

چه اتفاقی می‌افتد؟

بسیار ساده است؛ سلول عصبی بیشتر=یادگیری مؤثرتر

ویتامین ب12 در

  • جگر
  • قلوه
  • ماهی
  • تخم‌مرغ
  • و شیر و پنیر

یافت می‌شود.

دم‌نوش‌ها

احتمالاً اصطلاحاتی مثل (مغزت سرد شده، سردی باعث کندی ذهن می‌شود و…) را از مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌هایتان شنیده‌اید.

استفاده از جوشانده‌ها باعث تقویت حافظه و متعادل شدن شرایط مغزی‌تان می‌شود!

جوشانده‌های مؤثر عبارت‌اند از:

  • استوخودوس
  • بادرنجبویه
  • دم‌نوش دارچین
  • دم‌نوش زعفران

تنها کافی است تا کمی در آب جوش بریزید، 5 دقیقه به آن زمان دهید و پس از آن نوش‌جان کنید.

امگا 3

احتمالاً همه‌ی ما ماهی یا تن‌ماهی خورده‌ایم. البته چه‌بهتر که ماهی باشد تا تازه باشد.

ماهی دارای اٌمگا3 فراوانی است که بسیار برای حافظه مفید است، همچنین می‌تواند سبب بهبود تمرکز و کاهش اضطراب در بدن شود.

پیشنهاد می‌شود که حداقل یک‌بار در ماه ماهی مصرف کنید تا به تقویت قوای مغز خود کمک کنید.

بادام‌زمینی

هیچ فکر می‌کردید که بادام‌زمینی‌های موجود در آجیل‌ها که از بچگی هیچ‌وقت به سراغشان نمی‌رفتیم منبعی از سلنیوم باشد که برای تقویت حافظه و حفظ تمرکز مفید باشد؟!!

همچنین بادام‌زمینی دارای اسیدهای چربی است که برای مغز ضروری است.

گاهی اوقات حتی برای تفریح، از بادام‌زمینی استفاده کنید.

سبزیجات و میوه‌جات

مصرف سبزیجات، خصوصاً سبزیجاتی که‌برگ‌هایی با رنگ تیره دارند مانند: کلم‌بروکلی، کلم برای مغز مفید هستند.

همچنین میوه‌هایی مانند شاه‌توت، گیلاس و توت جز فلانوئیدها هستند که نقش پشتیبانی عملکرد برای مغز را ایفا می‌کنند.

فیبرها

آجیل‌ها و به‌طورکلی مغزیجات منبع فیبر هستند که به عملکرد محور روده – مغز کمک شایانی می‌کند.

پیشنهاد می‌شود تا حداقل ماهی یک‌بار از مغزیجات حتی در حد چند دانه استفاده کنید.

شکلات تلخ

بر خلاف شکلات‌های شیرین و مصنوعی که جز آسیب هیچ منفعتی ندارند، شکلات‌های تلخ می‌توانند به ساخت پوشش نورونی کمک کنند و این پوشش می‌تواند سرعت انتقال اطلاعات به مغز رو دوچندان کند.

غلات

مصرف غلاتی مانند جو، بلغور گندم، بلغور جو دوسر و نان سبوس‌دار به دلیل داشتن ویتامین E به کمک حافظه می‌شتابند.

خوشبختانه خوراک ما ایرانی‌ها در اکثر اوقات از این مواد تشکیل شده است که جای خوشحالی دارد.

 

شما چه مواد دیگری می‌شناسید؟ با ما به اشتراک بگذارید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *